Πιτταρά Κωνσταντίνα

Διαχείριση Βάρους


Επιστήμονες από το Harvard  μας ενημερώνουν ποια τρόφιμα πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να αποφύγουμε την πρόσληψη βάρους.

  1. Καταναλώστε ποικιλία φρούτων και λαχανικών, ειδικά σκούρα πράσινα, κόκκινα και πορτοκαλί λαχανικά, φρούτα, φασόλια και μπιζέλια.
  2. Από τα αμυλούχα τρόφιμα που καταναλώνετε (πχ. ψωμί, φρυγανιές, ζυμαρικά, δημητριακά πρωινού) τα μισά τουλάχιστον θα πρέπει να είναι ολικής άλεσης.
  3. Αυξήστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά, όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί.
  4. Επιλέξτε ποικιλία από τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως ψάρια και θαλασσινά, άπαχα κρέατα και πουλερικά, αυγά, όσπρια και ανάλατους ξηρούς καρπούς.
  5. Επιλέξτε ψάρια και θαλασσινά συχνότερα από κρέας και πουλερικά.
  6. Αντικαταστήστε τρόφιμα με πολλά λιπαρά (πχ. αρνί, κατσίκι) με τρόφιμα με λιγότερα λιπαρά (πχ. ψάρι).7. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο αντί βούτυρο.