Διαχείριση Βάρους
Επιστήμονες από το Harvard μας ενημερώνουν ποια τρόφιμα πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να αποφύγουμε την πρόσληψη βάρους.
- Καταναλώστε ποικιλία φρούτων και λαχανικών, ειδικά σκούρα πράσινα, κόκκινα και πορτοκαλί λαχανικά, φρούτα, φασόλια και μπιζέλια.
- Από τα αμυλούχα τρόφιμα που καταναλώνετε (πχ. ψωμί, φρυγανιές, ζυμαρικά, δημητριακά πρωινού) τα μισά τουλάχιστον θα πρέπει να είναι ολικής άλεσης.
- Αυξήστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά, όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί.
- Επιλέξτε ποικιλία από τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως ψάρια και θαλασσινά, άπαχα κρέατα και πουλερικά, αυγά, όσπρια και ανάλατους ξηρούς καρπούς.
- Επιλέξτε ψάρια και θαλασσινά συχνότερα από κρέας και πουλερικά.
- Αντικαταστήστε τρόφιμα με πολλά λιπαρά (πχ. αρνί, κατσίκι) με τρόφιμα με λιγότερα λιπαρά (πχ. ψάρι).7. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο αντί βούτυρο.