Πιτταρά Κωνσταντίνα

Νηστίσιμα


Δυσκολία

Υλικά

2 μερίδες

  • 1½ λίτρο νερό
  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 6 κ.τ.σ. γεμάτες ταχίνι
  • 1 κούπα κρύο νερό
  • αλάτι πιπέρι
  • χυμό από ½ λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

14 λεπτά

  1. Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στην εστία, σε δυνατή φωτιά να βράσει.

  2. Μόλις βράσει προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10΄.

  3. Παίρνουμε την κούπα με το νερό, την τοποθετούμε σε 1 μπολ και προσθέτουμε 2 κ.τ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας, και το ταχίνι. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Συνεχίζουμε σταδιακά και συμπληρώνουμε ζεστή σούπα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. (Στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά στη συνέχεια θα αραιώσει)

  4. Σβήνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά. Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

  5. Προσθέτουμε το αραιωμένο ταχίνι μέσα στην κατσαρόλα με το κριθαράκι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

  6. Σερβίρουμε ζεστή στάζοντας λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο, την ώρα που τη σερβίρουμε.

Προσοχή! Η σούπα δεν πρέπει να ξαναζεσταθεί γιατί θα κόψει το ταχίνι!