Νηστίσιμα
Υλικά
- 1½ λίτρο νερό
- 1 φλ. κριθαράκι
- 6 κ.τ.σ. γεμάτες ταχίνι
- 1 κούπα κρύο νερό
- αλάτι πιπέρι
- χυμό από ½ λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στην εστία, σε δυνατή φωτιά να βράσει.
-
Μόλις βράσει προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10΄.
-
Παίρνουμε την κούπα με το νερό, την τοποθετούμε σε 1 μπολ και προσθέτουμε 2 κ.τ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας, και το ταχίνι. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Συνεχίζουμε σταδιακά και συμπληρώνουμε ζεστή σούπα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. (Στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά στη συνέχεια θα αραιώσει)
-
Σβήνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά. Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
-
Προσθέτουμε το αραιωμένο ταχίνι μέσα στην κατσαρόλα με το κριθαράκι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
-
Σερβίρουμε ζεστή στάζοντας λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο, την ώρα που τη σερβίρουμε.
Προσοχή! Η σούπα δεν πρέπει να ξαναζεσταθεί γιατί θα κόψει το ταχίνι!