Πιτταρά Κωνσταντίνα

Γλυκά


Δυσκολία

Υλικά

5 μερίδες

Για την κρέμα:

  • 300γρ. Philadelphia light
  • 400γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 10γρ. ζελατίνη

Για τη βάση:

  • 400γρ. μπισκότα (digestive) χωρίς ζάχαρη
  • 150γρ. μαργαρίνη (βιτάμ) λιωμένη
  • 2 πρέζες κανέλα

Για το γαρνίρισμα:

  • Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη με γεύση της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

40 λεπτά

Για την κρέμα:

  1. Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
  2. Τοποθετούμε τα αυγά (ανακατεύοντας συνεχώς) σε bain-marie να φτάσουν του 48 βαθμούς, να παστεριωθούν.
  3. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τη φρουκτόζη και τη βανίλια, και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, στη μεγάλη ταχύτητα, ώστε να κρυώσουν και να αφρατέψουν καλά.
  4. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό, την τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι να λιώσει και στην συνέχεια στα αυγά ενώ τα ανακατεύουμε για να αφρατώσουν.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το γιαούρτι και ομογενοποιούμε με το μείγμα των αυγών.
  6. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε και να στήσουμε τη βάση.

Για τη βάση:

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα.
  2. Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα και δημιουργούμε ένα “ζυμαράκι”.
  3. Τοποθετούμε σε ποτήρια ή σε σκεύη της επιλογής μας, δημιουργώντας μία βάση.
  4. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε από το ψυγείο και τα σκεύη μας με το μπισκότα αλλά και την κρέμα.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα κρύα επάνω στο μπισκότο και γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα.
  7. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε κρύα.