Γλυκά
Υλικά
5 μερίδες
Για την κρέμα:
- 300γρ. Philadelphia light
- 400γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- 120γρ. ζάχαρη
- 10γρ. ζελατίνη
Για τη βάση:
- 400γρ. μπισκότα (digestive) χωρίς ζάχαρη
- 150γρ. μαργαρίνη (βιτάμ) λιωμένη
- 2 πρέζες κανέλα
Για το γαρνίρισμα:
- Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη με γεύση της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
40 λεπτά
Για την κρέμα:
- Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
- Τοποθετούμε τα αυγά (ανακατεύοντας συνεχώς) σε bain-marie να φτάσουν του 48 βαθμούς, να παστεριωθούν.
- Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τη φρουκτόζη και τη βανίλια, και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, στη μεγάλη ταχύτητα, ώστε να κρυώσουν και να αφρατέψουν καλά.
- Στραγγίζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό, την τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι να λιώσει και στην συνέχεια στα αυγά ενώ τα ανακατεύουμε για να αφρατώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το γιαούρτι και ομογενοποιούμε με το μείγμα των αυγών.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε και να στήσουμε τη βάση.
Για τη βάση:
- Αλέθουμε τα μπισκότα.
- Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα και δημιουργούμε ένα “ζυμαράκι”.
- Τοποθετούμε σε ποτήρια ή σε σκεύη της επιλογής μας, δημιουργώντας μία βάση.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και τα σκεύη μας με το μπισκότα αλλά και την κρέμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα κρύα επάνω στο μπισκότο και γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα.
- Τα τοποθετούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε κρύα.